Kerststallenroute

De Kerststallenroute is een wandel-of fietsroute van circa 7,5 km door buurtschap de Vleut in Best. Meer dan 100 bewoners aan deze route hebben een kerststal of een kersttafereel geplaatst in de voortuin, oprit of anderszins. Vanaf 16.00 uur, als op de meeste plekken de verlichting aangaat, is de route zeer sfeervol om te volgen.

Als je je ervaringen met ons wilt delen, kan dat via kerstindevleut@gmail.com of door onder aan deze pagina een reactie te plaatsen.

De route loopt over de openbare weg, het is daarom ook zeer belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor de overige weggebruikers. Draag een verlicht hesje of verschillende lampjes. Je bezoek aan deze route is op eigen risico en de organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade.

De Kerststallenroute is bewegwijzerd en daardoor overdag goed te volgen via de wegwijzerbordjes. De Kerststallenroute is ook beschikbaar op papier. Je vindt deze in de brievenbusjes bij de grote Kerststal, St.Oedenrodeseweg 10 of bij de Vleutse Hoeve (St. Oedenrodeseweg 23).

Via de wandelapp ‘Routes in het groene woud’ kan met behulp van navigatie ook de route gevolgd worden. Via onderstaande QR-code kun je de app gemakkelijk vinden.

Let op uw eigen veiligheid bij het lopen in het donker.

Zorg dat u goed zichtbaar bent. Het lopen is op eigen risico.

5 antwoorden op “Kerststallenroute”

    1. De route is met een rollator te lopen. Er is wel één stukje van ongeveer 100 meter dat minder goed begaanbaar is. Houd er rekening mee dat de totale route 7,1 km lang is.

    1. Met de auto is de route grotendeels goed te doen. Houd rekening met 100 meter onverharde Schansweg. Verder rekening houden met eventueel wandelaars. Steenovenseweg,Schansweg, Grevenoordseweg, Klaverhoekseweg, Hurkseweg, Hoge Vleutweg,Broekdijk en Molenkampseweg zijn openbare wegen waar ook andere bezoekers en fietsers de route kunnen volgen. Zeker in het donker goed opletten. Tot slot, de kerststallen / – taferelen staan niet altijd direct aan de weg, dus mogelijk dat je ook wel eens de auto uit moet om ze goed te bekijken.

  1. Leuke route met een grote variatie aan kerststalletjes. Wij hebben deze op 24/12 in de middag gelopen en de laatste stalletjes in het (schemer)donker gezien. Met lichtjes aan geeft het een gezellige sfeer, maar dan mis je ook zeker een aantal kerststalletjes omdat niet alles duidelijk zichtbaar geplaatst en/of verlicht is. Iedereen bedankt voor de organisatie en de gastvrijheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *